WineFlix: Welke wijn bij uw Netflix Serie?

WIJN EN NETFLIX

We kennen het allemaal wel, een lazy Sunday die volledig in het teken staat van ontspannen met een Netflix film of serie aan. Maar van welke wijn genieten we nou tijdens zo’n Netflix dag. Wij van Wine2B hebben 6 wijnen gekozen die aansluiten bij verschillende genres. Ontdek ze met de box: Wine2Discover: WineFlix

ROMANTIEK

Bij het genre romantiek horen natuurlijk bubbels. Wij hebben gekozen voor een Crémant de Bourgogne. Een echte allemansvriend voor iedereen die van bubbels houdt. In de smaak heeft deze mousserende wijn veel tonen van fruit, lichte brioche gecombineerd met een zachte mousse. 

Schenk de Crémant de Bourgogne in, zet een romantische film aan en geniet! Bonuspunten scoren? Combineer de wijn dan met de ambachtelijke slagroomtruffels van de Truffel Sisters.

Wine2flix
Wine2flix

COMEDY / ANIMATIE

Comedy is wereldwijd het meest bekeken filmgenre. Daarom mag deze natuurlijk niet ontbreken in de Wine2Discover box. De wijn bij de Netflix categorie comedy of animatie is de Ressi Grauburgunder. Op het etiket van deze Duitse Pinot Grigio staat een stripverhaal.

Hierin speelt de wijnmaker Christian Ress de hoofdrol, zo is hij de redder in nood tijdens de barbecue met vrienden. Waarom? Hij vervangt het warme bier voor koude wijnen. En wat voor wijn! Een heerlijke frisse wijn om verschillende comedy’s en animatiefilms mee door te komen.

HORROR

Het minst populaire genre wereldwijd is horror. Maar dit genre mag zeker niet ontbreken in de Wine2Discover wijnbox. Om het genre wat aangenamer te maken hebben wij gekozen voor een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc van het wijnhuis Dornier. Deze Chenin Blanc is afkomstig uit de Moordenaarskloof. Past goed bij het genre toch? 

De Moordenaarskloof dankt zijn naam aan de kloof waarin veroordeelde personen vroeger met behulp van paarden in vieren werden gedeeld. Hoe heftig de historie van dit gebied is, zo zacht is de wijn. Subtiele tonen van het houtgebruik aangevuld met de sur lie rijping zorgen voor een mooi romig mondgevoel. Kortom de perfecte wijn voor de (bloed)dorstige horror- en wijnliefhebber.

Wine2flix
Wine2flix

SPORT

De sportdocumentaires komen steeds meer online, daarom mag deze categorie ook zeker niet ontbreken. Hoe leuk is het dan om een wijn te drinken die door een sporter gemaakt is en ook nog eens je hart sneller laat kloppen. Daarom hebben wij de Corazon Loco van Andrés Iniesta geselecteerd.

Anders dan andere sporters heeft Andrés Iniesta zelf ook meegewerkt in de productielijn van deze wijn. Zijn vader, José Antonio Iniesta, is eigenaar en wijnmaker van Bodegas Iniesta en heeft zijn zoon de kneepjes van het vak geleerd. Met als resultaat dat deze Spaanse blend van Syrah & Tempranillo goed scoort bij verschillende sportdocumentaires.

EEN ODE AAN DE NATUUR

Naast sportdocumentaires, comedy’s en horrorfilms, staat Netflix ook vol met series en films over de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de collecties van David Attenborough. Deze combineren wij graag met een Merlot van Protea. De Protea is de nationale bloem van Zuid-Afrika, welke daarom ook met trots op de fles is geprint.

Hiermee willen de wijnmakers van Anthonij Rupert dat de flessen van de Protealijn hergebruikt worden. Het etiket is makkelijk van de fles te halen, doe daarna de fles (als deze leeg is natuurlijk) in de vaatwasser en je hebt een waterfles of bloemenvaasje.  Zo draag je bij aan het milieu en daarnaast past de wijn uitstekend bij “A life on our Planet”.

Wine2flix
Wine2flix

DRAMA & FANTASY

Aangekomen bij de laatste genres van deze wijnbox hebben wij gekozen voor een Monastrell uit Spanje. De Monastrell staat in Frankrijk bekend als Mourvédre. De wijnmaker zelf zegt over het ontstaan van deze wijn: “De beste gesprekken ontstaan vaak als we onze verbeelding de vrije loop laten. In een van deze gesprekken spraken wij over hoe onze slechte gewoontes invloed hebben op de omgeving om ons heen. We stelden ons de woede van moeder natuur voor die zou leiden tot een reeks wraakacties op de mensen.”

Dit drama hebben zij op het etiket afgebeeld. Ontkurk de wijn en laat je meenemen door de fantasie. Door de mooie rijpe fruittonen, lichte rokerigheid, chocoladetonen en een mollige afdronk zorgen ervoor dat deze wijn goed te combineren is met een kaasplank. Een uitstekende aanvulling voor de lazy Sunday.

BELEEF DE WINEFLIX EXPERIENCE THUIS

Kan je niet wachten om deze wijnen te combineren bij je favoriete film of serie? De Wine2Discover: WineFlix box bestel je hier en kost €67,50.

DEEL DIT BERICHT:

Wine2B