Proef het Voorjaar! | Wine2B’s overzichtsproeverij

Op zondag 16 april opent Wine2B de deuren van de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Deze verscholen 17e-eeuwse kerk in het centrum van Haarlem is het decor voor een ware wijnbeleving. Tijdens deze wijnproeverij bieden wij een selectie van ruim 150 wijnen uit ons assortiment aan, allemaal in het thema voorjaar en zomer. Ontdek welke wijnen er perfect bij de Asperges en de barbecue passen! Ook zijn er verschillende wijnmakers aanwezig om vol passie over hun meegebrachte wijnen te vertellen.

Wat kan je nog meer verwachten?

Laat je verassen door de service en de hapjes van de Wereld van Jansje. Bij Jansje werken bijzonder goed opgeleide mensen met een beperking. Zij voorzien jullie van verschillende biologische hapjes die bereid  vanuit de cadeauwinkel/lunchroom die ook over een binnentuin beschikt.

Daarnaast laat Marielle je de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wine gifts ontdekken. Dit kan zijn op het gebied van relatiegeschenken maar ook mooie cadeaus voor de ware wijnliefhebber.

Naast de service en hapjes van de Wereld van Jansje geniet je ook van een bijzondere selectie aan kazen van Bourgondisch Lifestyle & Kaasfort Amsterdam. De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 kazen uit zijn assortiment. Waar vroeger de omgeving werd beschermd, wordt nu het kaasambacht beschermd en uitgedragen onder de naam Kaasfort Amsterdam. 

Geniet ook van Ambacht!

Ook de Truffel Sisters zijn aanwezig tijdens de wijnproeverij Proef het Voorjaar! Bij de Truffel Sisters geniet je van ambachtelijke slagroomtruffels. De handgemaakte slagroomtruffels zijn om je vingers bij af te likken. Ontdek de smaken: caramel zeezout, amaretto, Limmencello en uiteraard de klassieke slagroomtruffel.

Een andere ambacht vinden we bij Pureham! Een Spaans delicatessenbedrijf gevestigd in Amsterdam en gerund door een Spaanse familie. De specialisatie van Pureham ligt op het gebied van Jamón Iberico. Ze ontbenen de ham zelf waardoor ze de versheid en kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast reizen ze regelmatig af naar Spanje om op zoek te gaan naar de hoogste kwaliteit en de beste leveranciers en dat proef je!

Meet Julia!

Namens Veritable Wines Estates is Julia aanwezig op onze overzichtsproeverij. Zij zal jullie meenemen langs verschillende wijnhuizen waaronder:

De wijnmakerij Burg Ravensburg is een van de oudste wijnhuizen wereldwijd. Er werd voor het eerst naar gerefereerd in een document uit 1251.

Balthasar Ress
Balthasar Ress wilde de ultieme gastheer zijn – zo begon het allemaal in 1870. Een moedige en capabele jongeman genaamd Balthasar richtte het “Gasthof Ress” op in de Hauptstrasse in Hattenheim en legde daarmee niet alleen de basis voor een lange gastronomische traditie en gastvrijheid in de Rheingau, maar ook voor de huidige VDP Balthasar Ress-wijnmakerij. De familie Ress woont in de traditie om goede gastheren te zijn en fijne momenten te creëren met heerlijke wijnen.

Von Othegraven
Op een van de steilste hellingen aan de Saar vinden wij het volledig duurzaam opererende wijnhuis Von Othegraven. Sinds 2014 zijn zij FAIR’N GREEN gecertificeerd. Wat staat voor duurzaamheid in de wijnbouw omvattende gebieden, management en sociale betrokkenheid. Want goede wijn ontstaat alleen als mens en natuur in harmonie zijn.

Dat doen ze met succes want de wijnmaker Günther Jauch is verkozen tot wijnmaker van het jaar 2023 en zowel de Riesling Spätlese als de Riesling Kabinett zijn verkozen tot Riesling van het jaar 2023

Meet Annya & Remy!

Op slechts 600 meter loopafstand van de Middelandse Zee en op ongeveer 30 km rijden vanaf Saint Tropez vinden we halverwege Marseille & Nice: Domaine de la Sanglière

Het begon hier allemaal in 1980 Toen François besloot om naar de Provence te verhuizen om daar uitzonderlijke wijnen te maken. Het was liefde op de eerste locatie toen hij Domaine de la Sanglière in Bormes Les Mimosas bezocht. 

De wijngaarden van Sanglière worden beschermd door de kustbeschermingsorganisatie die zich heeft toegewijd aan het behoud van het landelijke karakter en milieu-integriteit van de Franse kust voor de huidige en toekomstige generatie. 

Bij Sanglière produceren zij naast de Provence rosé welke gemaakt is van Grenache en Cinsault ook Rolle. Wat de Franse benaming is voor Vermentino. Hoe deze wijnen smaken? Dat ontdek je tijdens onze overzichtsproeverij.

Meet The Butussi Family

Tussen de berg Rosazzo en de heuvel van Gramogliano loopt de oude Romeinse weg Via Forum Julii, die de verbinding maakt tussen Friuli en Aquileia. Volg je deze weg dan kom je uit bij het wijnhuis Valentino Butussi. Tweeduizend jaar geleden had deze zone al aanzien vanwege het uitstekende vermogen om druiven te verbouwen in de Friuli.

In 1910 zag ook Angelo Butussi het potentieel van de aantrekkelijke vallei en besloot zijn wijngaarden aan te planten. In de daaropvolgende jaren produceerde deze vallei de belangrijkste wijnen van zijn wijnhuis.

Tegenwoordig staat Filippo samen met zijn broers aan het roer van het wijnhuis en vormen samen de basis voor de ontwikkeling en groei van de wijnen. Passie, enthousiasme en grondige kennis die van generatie op generatie is doorgegeven zijn belangrijke pilaren in de werkwijze van de familie Butussi. Doorgesijpeld in alle facetten van hun werk is het behoud van harmonie met natuur en het onthullen van de complexiteit van de Friuli regio.

Een specialisme van Valentino Butussi en hun Pinot Grigio Ramato. Hierbij nemen ze 40% van hun, met de hand geoogste, druiven en laten ze het sap met de schillen inweken. Hierdoor krijgen hun wijnen een zachtroze/koper achtige kleur. In de smaak levert het mooie aroma’s op van vers fruit en bloemen. Het fluwele karakter zorgt ervoor dat de wijn op verschillende manieren aan tafel in te zetten is.

Benieuwd geworden naar de mooie wijnen van Valentino Butussi, kom ze proeven op onze overzichtsproeverij!

Maak kennis met de wijnen van het wijnhuis van Valentino Butussi. Filippo is aanwezig bij onze overzichtsproeverij op 16 april

Kortom, dé wijnproeverij die je niet mag missen. Een unieke locatie, verschillende kortingen bij het bestellen van de wijnen, zo ga je goed voorbereid het asperge- en barbecueseizoen in.

Proef het voorjaar | Wine2B’s Voorjaarsproeverij

Zondag 16 April
13.00 – 18.00 uur
€19,95 per persoon

Bestel hier je tickets

Ben je opzoek naar nieuwe wijnen voor op je wijnkaart? Meld je dan hier aan voor de Horeca editie op maandag 17 april.

DEEL DIT BERICHT: