Cadetto Bianco
10,95De kleur is licht strogeel. In de neus bloemig, doet denken aan steranijs, amandel en gele bloemen. De smaak is fris met wat florale tonen en zachtjes bitter in de afdronk.
De kleur is licht strogeel. In de neus bloemig, doet denken aan steranijs, amandel en gele bloemen. De smaak is fris met wat florale tonen en zachtjes bitter in de afdronk.
De kleur is robijnrood met paarse nuances. In de neus jong, met viooltjes en groene specerijen. De smaak is delicaat, zacht, met veel rood fruit en lichte tannines, en een vriendelijke afdronk.
Diep donker rode kleur. In de neus de rijpe geur van kersen en gedroogde pruimen. De volle smaak is lekker sappig in de aanzet met daarna een goede structuur die de wijn zeer levendig maakt.
Subtiel bruisend en mildzoet. In de geur soepel rijp rood fruit van aardbeien en frambozen, maar ook bloemetjes (rozen en viooltjes) en iets gist. Met een klein bittertje in de afdronk. Lichtvoetig en doordrinkbaar, mede door de knapperige zuren en het lage alcoholgehalte.
Deze sappige Brachetto drink je gewoon zo. Maar hij is ook verrukkelijk bij chocoladegerechten, zoals brownies, Sacher Torte en chocolademousse. En natuurlijk bij zoetere rood fruitdesserts waar aardbeien of frambozen de leiding nemen.
Strogeel, met groene reflecties. De geur is fris en delicaat bloemig, met aroma’s van jasmijn, roos en anijs, gecombineerd met lichte tonen van ananas en citrus. In de smaak is de wijn licht, maar heel goed in balans met de fijne structuur van zuren en subtiele bitters. Dit maakt de wijn een eersteklas dorstlesser én een goede partner bij lichte voorgerechten op basis van vis en groenten
De Lungarotti Brezza Rosato is een uitnodigende wijn. De wijn heeft een bleke zalmroze kleur en een mooie bloemige neus. Mooie geuren van rozenblaadjes worden afgewisseld met iets kruidigs, zoals steranijs. In de smaak herkennen we vooral de aroma’s van rode vruchten zoals frambozen en kersen. In de afdronk levendige en verfrissende zuren afgewisseld met een elegante mineraliteit die de wijn sappig en zwoel maakt.
Koperkleurig van kleur. In de neus veel florale tonen met wat mineralen. In de smaak veel mineraliteit en wat tropisch fruit. Door de licht aanwezige tannines een glas dat fris is, maar wel wat meer structuur heeft. In de afdronk mooi fris met een klein bittertje.
Licht strogeel met een groene tint. Een mooie complexe geur met veel florale tonen waaronder vlierbloemen afgewisseld met exotisch fruit waaronder peer, meloen en grapefruit. De smaak van deze Italiaanse Sauvignon blanc is zuiver, droog maar ook zeer uitbundig. Mooie minerale tonen worden afgewisseld met tonen van passievrucht, meloen, gele appel en in de afdronk een subtiel grapefruit bittertje.
Deze Italiaanse Cabernet Franc heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus komen de kruidige aroma’s en donker fruit naar voren. In de smaak valt direct op dat het mondvullende aroma’s heeft van zwarte en rode bes, maar ook mooie kruidige tonen met in de afdronk een spicy pepertje.
Deze wijn is een kameleon en kan bij zeer veel gelegenheden ingezet worden. De wijn is fris, maar tevens mooi rond en laat zich als je speelt met de serveer temperatuur van diverse kanten zien zodat de wijn inzetbaar is in veel wijn-/spijscombinaties. De producent praat graag over een “slaafse” wijn omdat de wijnen voor zoveel doeleinden gebruikt kan worden.
KITZ is een jonge en moderne witte cuvee: fris, fruitig en soepel in de mond.
Deze wijn is perfect als aperitief en bij ongecompliceerde gerechten.
De naam Kitz verwijst naar de Duitse naam van de pup van de steenbok. Het heraldische dier van het familiebedrijf. Dit prijkt dan ook op het etiket en de fles.
Lichte gele kleur. In de neus florale tonen. De smaak is typisch Soave, droog en zacht met citrus en molligheid. In de afdronk zacht met wat tonen van amandel.
Een wijn met een mooi ontwikkelde rode kleur. Naast zwarte kersen en bessen in de geur geeft de wijn in de smaak kersen en aarbei. De wijn heeft een goede balans tussen fruit, zuren en tannine.
De Contra Soarda Rosso is een blend van de druiven Pinot Nero, Carmenere & Marzemino Nero. De druiven groeien op een vulkanische bodem die rijk is aan mineralen. Alle druiven worden met de hand geoogst en direct naar de vinificatiekamer gebracht. In kleine RVS-tanks begint het proces met een spontane vergisting welke ongeveer 15 dagen duurt waarbij het sap en de schil met elkaar in contact zijn.
De wijn heeft een mooie rode kleur. In de neus komen fruitige maar ook kruidige aroma’s naar voren. Zacht rood fruit en kersen proeven we duidelijk terug in de wijn. In de afdronk mooie specerijtonen met zachte aardse tonen wat het een elegant en vriendelijk glas maakt.
Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.
Licht strogeel van kleur. De geur is uitgesproken, fris-kruidig en met een heel typisch bloemig randje. Liefhebbers van Italiaans wit vermoeden dan al: hier is vermentino in het spel. In de mond zet de wijn vrij licht in, maar die ogenschijnlijke lichtheid wordt mijlenver gedragen door een strakke ruggengraat van fijne zuren en een loepzuivere mineraliteit.
Strogeel van kleur. In de neus intense aroma’s van bloemen en citrus. In de smaak een mooie balans tussen rijp fruit en frisheid, bloemige tonen en wat mineraliteit. Zowel fris als hartig, en veel smaak.
Deze Müller Thurgau van Rottensteiner uit Alto Adige is een elegante wijn met aroma bloemen, noten en kruidige tonen die doen denken aan muscat. Door de hoge ligging van de wijngaarden op 600-700 m bevorderd dit de aroma en de zuurgraad van de wijn.
Muller thurgau is een kruising van de Riesling en Chasselas dat in 1982 gecultiveerd is door de wetenschapper Hermann Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau.
Heerlijke barbera d’asti van een wijnhuis waar menigeen in Italië voor omrijdt! Veel fruit, vol en mooi rond van smaak. Deze ronde smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade en zachte moccatonen in de afdronk
De kleur is strogeel van kleur. De aanwezigheid van een lichte waas is een normaal kenmerk van het product. De geur is complex en elegant boeket, met karakteristieke tonen van broodkorst. De smaakaangenaam droog, fris en persistent.
Prosecco wordt gemaakt via de méthode Charmat. Hierbij vindt de tweede vergisting in een roestvrijstalen tank plaats, waardoor een mooie schuimige mousse ontstaat. Het is een minder arbeidsintensieve methode dan die voor het maken van champagne, waar de tweede vergisting in de fles zélf is.
Licht strogele kleur. De open geur geeft verfijnde aroma`s van fris wit fruit op een subtiel rijpe, boterige ondertoon. In de mond krijgen de karaktervolle aroma`s lichtvoetig tegenspel van frivole zuren, die de wijn heerlijk verteerbaar maken. Een complexe Verdicchio met elegantie.
Briljante strogele kleur met lichte groene tinten. In de neus een frisse geur met tonen van appel en peer. Ronde, licht aromatische smaak met een vleugje citrus en een langdurige smaaksensatie
Goed in te zetten als een klassiek aperitief, maar past ook goed bij visvoorgerechten.
Rosaperla is een mousserende rosé wijn gemaakt van 100% Pinot Noir druiven en heeft een uniek karakter. Een mooie heldere roze kleur met een fijne maar consistente bubbel. In de geur en smaak mooie delicate aroma’s van rood fruit. Mooi complex maar toch zeer verfrissend.
Lungarotti’s ilBio heeft een intense en robijnrode kleur. Goede complexiteit en een rijke neus. De geur van rijpe rode kersen, pruimen, kaneel, zoethout en hints van balsamico, laurier, dennenhars en tertiaire aroma’s zoals zoete tabak door flesrijping komen u tegemoet. In de smaak een mooie balans tussen fruit, zuren, tannine en alcohol. De aroma’s uit de geur komen terug in de smaak met voor een wijn gemaakt van dit druivenras, zachte en geïntegreerde tannine. Het is een wijn met een goede structuur die de komende jaren alleen nog maar mooier wordt. We raden aan om de wijn te serveren bij een temperatuur van 16-18 ° C.
De wijn is bleekgeel en helder. Zodra je aan het glas ruikt, weet je dat er iets bijzonders in zit. Enkele steekwoorden zijn peer, citrus, bloemenhoning en vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe aroma’s maar al snel ontwikkelt de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, door naar een frisse en minerale afdronk. Dit geeft de wijn zijn delicate karakter.
De kleur is intens robijnrood. De smaak goed gebalanceerd, dicht omhullend en elegante tannines. Met een boeket van intens rood fruit denk aan kersen en bramen.
De verschillende variëteiten, geoogst (meestal in de tweede helft van oktober) naar mate van rijpheid, worden gedurende 40-45 dagen in houten kisten geplaatst om in te drogen.Na de vergisting wordt 70/80% in terracotta amfora van 750 liter opgevoed en 20/30% in eikenhouten vaten voor 12 maanden. Na deze tijd wordt het geblend en ondergaat het een fles rijping.
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.
Robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.
De kleur is baksteenrood en heeft een medium intensiteit. De geur heeft veel rijp fruit en een fris-kruidig randje. De sappige smaak geeft aroma’s van zoete kersen, pruimen en een klein beetje zoethout. De onderliggende structuur van milde zuren en tannines zorgen voor een soepele, maar stevige ruggengraat. De rijping gedurende 12 maanden op groten vaten van Slavonisch eiken geeft de wijn een bescheiden, maar onmisbaar likje hout.
Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma’s van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.De smaak bevat veel rijp fruit en wordt ondersteund door een krachtige structuur van frisse zuren en rijpe tannine en een klein bittertje, die juist kenmerkend is voor de druivensoort. De afdronk is harmonieus en zeer plezierig. Deze wijn komt goed tot zijn recht na een aantal jaren flesrijping.
De neus is rijk en we ontdekken sinaasappelbloesem, amandel en geconfijt fruit. In de smaak is de wijn vol, zacht met een goede balans tussen het zoet en de alcohol. Aroma’s van geconfijt fruit, vijgen, gedroogd wit fruit en abrikoos maken deze wijn een feestje bij diverse desserts en blauwe kazen.
Medium intens robijnrood van kleur. In de geur de typische Chianti-combinatie van rijpe rode kersen en maartse viooltjes. De smaak is elegant, maar krachtig, met lekker kersensap en een vleugje kruidig zoethout. Geweldige zuren in combinatie met mooi rijpe tannines, geven de wijn z`n slanke en karaktervolle voorkomen. Eerste klas Chianti Classico.
Oddbird Spumante heeft een Lichte strogele kleur met een fraaie schittering. In de geur geeft de wijn zachte aroma’s van groene appel, witte peer, perzik, vlierbloesem en grapefruit met een mooie rijpe ondertoon. In de mond gaat het smaakpallet mooi verder met tonen van honingmeloen citrus en kruisbes en behoudt tegelijkertijd een hoge zuurgraad en mineraliteit voor een evenwichtige, frisse en frisse ervaring.
De wijn rijpt tot 12 maanden in roestvrijstalen tanks om de natuurlijke knapperigheid van de wijnen te versterken en vervolgens voorzichtig te bevrijden van alcohol met behulp van een unieke en gepatenteerde methode die de natuurlijke smaken en aroma’s van de wijnen behoudt – precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Geen toevoegingen en geen kunstmatige kleuren of aroma’s.
Deze Pinot Grigio is in de Ramato stijl gemaakt door de wijnmaker. Hierdoor komt heeft de wijn een mooie koperkleur. In de neus komen vooral de florale tonen naar voren afgewisseld met minrealiteit. In de smaak proeven wij deze zelfde minrealiteit terug aangevuld met een mooi palet aan tropisch fruit. Door de lichte aanwezigheid van tannines is het een frisse wijn met een mooie structuur. Een lange frisse afdronk met een klein bittertje.
In de neus heel rijp met tonen van honing. In de smaak intense frisse aroma`s, honingtonen, zongerijpt fruit en iets van tannines. Een prachtige amberkleurige dessertwijn die heerlijk is bij kaas, taartjes en chocolade.
Robijrode kleur met wat paarse nuances. In de geur veel kruidigheid met tonen van bosvruchten. In de smaak vol, met rijpe kruidige tonen en aangename tannines. Aan het einde wat lichte tonen van amandel, en een volle, lange afdronk.
Deze Sauvignon Blanc gemaakt door Valentino Butussi heeft een mooie lichte strogele kleur met een groene gloed. Qua smaak en geur is het een strakke Sauvignon Blanc, met een iets stuivend met mineraal karakter. Mooi rijp fruit en een typisch Italiaans bittertje op het eind.
Een aangename droge wijn met tonen van viooltjes, Chocola en zoethout. Maar ook rijk aan milde en zoetige tannines en dus toch fluweelzacht met milde zuren.
‘Reserve’ betekent gerijpte wijn. Na dat deze wijn in betonnen tanks is gefermenteerd wordt het in grote houtenvaten gerijpt.
Greco di Tufo heeft de kleur van diepe en compacte citroen. De geur is typisch voor een wijn gemaakt op grote hoogte met tonen van groene appel, jasmijn, citroen en wilde honing. Op de achtergrond zijn minerale aroma’s en balsamico-tonen goed geïntegreerd
Robijn-rood met paarse accenten. De geur is intens met aroma’s van rijp rood fruit en een rassige vleug groene paprika. In de aanzet geeft de wijn lekker sap, om vervolgens ook hier z’n spieren te laten zien in de vorm van pittige zuren en tannines. Heerlijk bij aan het bot gegaarde Cote de Boeuf.
Deze wijn afkomstig uit de provincie Benevento. De vulkaangrond, de koele wijngaarden en vooral de autochtone druiven leveren deze prachtige wijn op.
De kleur is baksteenrood en heeft een medium intensiteit. De geur is warm en vol met veel rijp fruit met een zwoel-kruidig randje . De sappige smaak geeft aroma’s van zoete kersen, pruimen en een klein beetje tabak. De onderliggende structuur van milde zuren en tannines geeft deze wijn een lekkere bite en een goede afdronk.
De kleur is intens robijnrood met een oranje gloed. De geur van deze Ripasso is mooi warm met volle fruittonen en een subtiele specerijtoon. De smaak wordt gevuld met aroma’s van rijpe kersen en pruimen aangevuld met een lichte tabaktoon.
De basiswijn van de Ripasso wordt opnieuw gefermenteerd op het licht uitgelekte afvallen van de Amarone Pegrandi, waardoor een volle wijn met een sterke persoonlijkheid wordt verkregen.
De wijn heeft een gele kleur met een mooie gouden glans erover heen. De geur is vol en complex, met een combinatie van geel fruit, kruidig hout en butterscotch. In de mond wordt de rijke aanzet gevolgd door een diepte waarin smaakconcentratie en heerlijke zuren een elegant spel spelen dat voortduurt tot in de lange afdronk.
Donkerrood van kleur met bruine accenten. Kruidige maar ook fruitige neus. In de smaak is de houtrijping duidelijk te proeven, terwijl het wel een heel elegant en vriendelijk glas is door niet al te heftige tannines en veel rood fruit.
De wijn is licht geel van kleur en heeft een florale neus met fruitige geuren van witte perzik en citroenschil. Daarnaast de geuren van tijm en salie en de voor deze wijn typerende geur van natte steen. In de smaak vinden we een goede balans tussen frisheid, fruitconcentratie en mineraliteit, wat zorgt voor elegantie en lengte.
Fraaie robijnrode kleur met bruinrode accenten die duiden op de leeftijd van de wijn. Ook in de geur is dit te merken. Naast fruit is er cederhout, tabak en kruidnagel te ontdekken. In de smaak is de wijn nog zeer geconcentreerd met complexe aroma`s en een fraaie structuur. Een absolute topper. 50% negroamaro, 50% primitivo
Intens robijnrood van kleur. In de neus vol, met veel fruit en wat kruidigheid. De aanzet is ook vol, daarna volgen er rijpe tonen van donker fruit en specerijen. Een glas met heerlijk sappige tannines en een afdronk vol fruit.
Intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma`s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos. In de mond geeft de wijn een indrukwekkende rijkdom aan smaken en structuren: volheid en dikte worden perfect in balans in gehouden door zachte, opwekkende zuren. Een geweldige wijn die zich aan tafel opmerkelijk goed weet te voegen naar een veelheid van gerechten. Karaffeer de wijn vooraf, zodat ze de tijd krijgt om haar weelde te ontvouwen
Deze Moscato Giallo wordt droog gevinifieerd en verrukt het gehemelte met een aangename, frisse zuurgraad en een heerlijke volheid, gemengd met een klassieke noot van salie. Het heeft een lichtgele kleur met groene schitteringen. In de neus intense aroma’s van rijp fruit, nootmuskaat en salie. Mooie volheid wordt hier gecombineerd met frisse zuren en elegantie.
De kleur van deze wijn is robijnrood met een oranje-bruine gloed. De rijpe geur doet ietsje medicinaal aan met warme kersen en vanille. Zijn smaak is anders dan de geur doet vermoeden: de rijpe tonen maken plaats voor lekkere sappige zuren, bessenfruit en best wel strakke, goed doorkomende tannine. Complexe, goed gestructureerde wijn die nu mooi op dronk is.
De kleur van deze Castaroto is bordeauxrood. Het boeket is heerlijk intens met veel rood fruit en aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is lekker vol met een verfijnde tanninestructuur. Krachtige en lange afdronk.
De Castaroto is een speciale wijn, waarbij voor 50% dezelfde druiven als de Amarone worden gebruikt, maar waar de andere 50% wordt gevormd door Raboso Veronese, Cabrusina en Oseleta.
De wijn is strogeel en helder. Zodra je aan het glas ruikt, weet je dat er iets bijzonders in zit. Enkele steekwoorden zijn peer, citrus, bloemenhoning en vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe aroma’s met wat aards, maar al snel ontwikkelt de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, door naar een frisse en mineralelige afdronk. Dit geeft de wijn z’n delicate karakter.
Robijnrood van kleur. In de neus wat rokerigs zoals tabak en rijp rood fruit. De smaak is vol, met elegante tannines en wat zoethout, en veel rood fruit. De afdronk is lang en aanhoudend.
Deze blend van Pinot Nero (Pinot Noir) en Barbera heeft een mooie intense en diep robijnrode kleur. Op de zonnige heuvels op 400 meter hoogte in het Piemontese landschap groeien de druiven waardoor er een unieke wijn ontstaat. Een mooie fruitige smaak gecombineerd met een uitgesproken boeket met tonen van vanille en kruiden en specerijen. In de afdronk komt er een zachte aardse toon naar voren. Een gedurfde, fluweelzachte wijn die rijk is aan tannines met een uitstekende drinkbaarheid die in de loop der jaren positief zal veranderen in de complexiteit. Deze wijn rijpt ongeveer 10 maanden in eikenhouten vaten. De naam van de wijn is een verwijzing naar de Kramsvogels (Grive in het Italiaans). Deze vogels eten de jeneverbessen van de struiken die om de wijngaarden aangeplant staan.
Hoe smaken de Terre Alfiere Arneis en de Langhe Nebbiolo van Vincenzo Bossotti?
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.
De Langhe Nebbiolo heeft een robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.
Heerlijke barbera d’asti van een wijnhuis waar menigeen in Italië voor omrijdt! Veel fruit, vol en mooi rond van smaak. Deze ronde smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade en zachte moccatonen in de afdronk
Witte wijn met een mooie structuur, evenwichtig en elegant. De neus heeft bloemige noten met wat kruidigs en delicate hints van vanille. De smaak is fruitig en geurig met een lange persistentie in de afdronk en tegelijkertijd gebalanceerd met verfrissende zuren.
De wijn is granaat rood met in de neus rijp jammig donkerrood fruit, amarena kers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer complexe wijn met een prachtige balans tussen zuren, rijpe tonen, alcohol en tanninestructuur.
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse
Een prachtige bordeauxrode kleur vult het glas. De wijn is helder en heeft een oranje, bruine gloed. De geur is intens, warm en complex. Elke keer wanneer men aan deze wijn ruikt komen er meer en meer geuren naar voren, enkele kenmerken zijn rijpe amarenekersen, pruimen en mooie kruidige aroma’s. Ook specerijen waaronder laurier en vanille komen naar voren. De smaak is vol en intens met elegante en rijpe tannines. Ook weer die heerlijke rijpe kersen, met een zachte houtsmaak. In de lange elegante afdronk komen nog wat salmiak tonen naar voren. Perfect te combineren met lanzaamgegaarde stoofschotels en wildgerechten.
Een prachtige robijnrode kleur vult het glas. De wijn is helder en heeft een oranje, bruine gloed. De geur is intens, warm en complex. Elke keer wanneer men aan deze wijn ruikt komen er meer en meer geuren naar voren, enkele kenmerken zijn rijpe amarenekersen, drop, laurier, vanille. De smaak is vol, rijp en intens. Ook weer die heerlijke rijpe kersen, met een zachte houtsmaak.
Een donkere robijnrode kleur. De wijn is helder en heeft een oranje, bruine gloed. De geur is intens, warm en complex. Elke keer wanneer men aan deze wijn ruikt komen er meer en meer geuren naar voren, enkele kenmerken zijn rijpe amarenenkersen, drop, laurier, vanille. De smaak is vol, rijp en heft veel tonen van kersen, met een zachte houttoets.
Deze Barolo Mirau accepteert geen enkel compromis, hij draagt een exotische kleur en spreekt een andere taal. Wierook, kurkuma, sandelhout en zwarte drop worden gemengd met verre kruiden en worden bevestigd tijdens het proeven, waar zwarte bessen en kruisbessen elkaar afwisselen met Indiase curry. Een complexiteit van tannines brengt alles samen rond mystieke tonen van wierook.
Deze wijn wordt na de vergisting overgestoken in Zwitserse houten vaten van 2500 liter om daar vervolgens 24 maanden in te rijpen.
De wijn heeft een mooie robijnrode kleur en typisch pittige geuren met peper en wat tabak. Veel smaak en aangename drinkbaarheid, heeft een goede concentratie, rijpe en harmonieuze tannines met een lange fruitige afdronk.
Hoe smaken de 6 wijnen van het wijnhuis Vincenzo Bossotti?
Lange Arneis:
De kleur is helder, bleekgeel. De geur is aromatisch, fris maar ook ietsje rijp. In de smaak komen zachte fruitaroma’s van peer en rijpe appel naar voren, maar ook wat venkelkruid. Frisse maar prettige zuren blijven lang hangen. In de afdronk komt een klein, zacht bittertje naar voren die de wijn wat stevigheid geeft.
Terre Alfieri Arneis:
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.
Rifletti:
Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.
Barbera d’Asti Superiore:
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.
Cisterna d’Asti (Croatina):
Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma’s van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.De smaak bevat veel rijp fruit en wordt ondersteund door een krachtige structuur van frisse zuren en rijpe tannine en een klein bittertje, die juist kenmerkend is voor de druivensoort. De afdronk is harmonieus en zeer plezierig. Deze wijn komt goed tot zijn recht na een aantal jaren flesrijping.
Langhe Nebbiolo:
De Langhe Nebbiolo heeft een robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.
Geen producten in de winkelwagen.