• Een rose gemaakt van de druiven nebbiolo en barbera in de piemonte doen ze het. Deze rose van Vincenzo Bossotti is perfect in te zetten bij het diner

    Bossotti Rifletti

    16,95

    Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

  • Forteto Della Luja Barbera d'Asti Mon Ross Piemonte Wine2B

    Forteto della Luja Mon Ross Barbera d’Asti

    16,95

    Heerlijke barbera d’asti van een wijnhuis waar menigeen in Italië voor omrijdt! Veel fruit, vol en mooi rond van smaak. Deze ronde smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade en zachte moccatonen in de afdronk

  • Vincenzo Bossotti Barbera d'Asti komt vanuit de Italiaanse Piemonte

    Bossotti Barbera d’Asti superiore

    19,95

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.

  • Mooie piemontese blend van de druiven pinot noir (pinot nero) en de barbera. Deze moferrato wijn van Forteto della Laja is vernoemd naar de vogels die jeneverbessen eten. In dialect heten deze le grive

    Forteto della Luja Le Grive Monferrato

    30,95

    Deze blend van Pinot Nero (Pinot Noir) en Barbera heeft een mooie intense en diep robijnrode kleur. Op de zonnige heuvels op 400 meter hoogte in het Piemontese landschap groeien de druiven waardoor er een unieke wijn ontstaat. Een mooie fruitige smaak gecombineerd met een uitgesproken boeket met tonen van vanille en kruiden en specerijen. In de afdronk komt er een zachte aardse toon naar voren. Een gedurfde, fluweelzachte wijn die rijk is aan tannines met een uitstekende drinkbaarheid die in de loop der jaren positief zal veranderen in de complexiteit. Deze wijn rijpt ongeveer 10 maanden in eikenhouten vaten. De naam van de wijn is een verwijzing naar de Kramsvogels (Grive in het Italiaans). Deze vogels eten de jeneverbessen van de struiken die om de wijngaarden aangeplant staan.

  • Met deze giftbox van het wijnhuis Vincenzo Bossotti heeft u het perfecte cadeau voor de wijnliefhebber. Geniet van een Terre Alfieri Arneis en een Langhe Nebbiolo vanuit de Piemonte.

    Giftbox Vincenzo Bossotti

    34,95

    Hoe smaken de Terre Alfiere Arneis en de Langhe Nebbiolo van Vincenzo Bossotti?

    In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.

    De Langhe Nebbiolo heeft een robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.

     

  • Forteto Della Luja Barbera d'Asti Mon Ross Piemonte Wine2B

    Forteto della Luja Mon Ross Barbera d’Asti Magnum 1,5L

    35,95

    Heerlijke barbera d’asti van een wijnhuis waar menigeen in Italië voor omrijdt! Veel fruit, vol en mooi rond van smaak. Deze ronde smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade en zachte moccatonen in de afdronk

  • Rode wijn

    Bossotti Barbera Magnum

    47,95

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse

  • Giftbox Vincenzo Bossotti 6 wijnen

    108,95

    Hoe smaken de 6 wijnen van het wijnhuis Vincenzo Bossotti?

    Lange Arneis:
    De kleur is helder, bleekgeel. De geur is aromatisch, fris maar ook ietsje rijp. In de smaak komen zachte fruitaroma’s van peer en rijpe appel naar voren, maar ook wat venkelkruid. Frisse maar prettige zuren blijven lang hangen. In de afdronk komt een klein, zacht bittertje naar voren die de wijn wat stevigheid geeft.

    Terre Alfieri Arneis:
    In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.

    Rifletti:
    Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

    Barbera d’Asti Superiore:
    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.

    Cisterna d’Asti (Croatina):
    Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma’s van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.De smaak bevat veel rijp fruit en wordt ondersteund door een krachtige structuur van frisse zuren en rijpe tannine en een klein bittertje, die juist kenmerkend is voor de druivensoort. De afdronk is harmonieus en zeer plezierig. Deze wijn komt goed tot zijn recht na een aantal jaren flesrijping.

    Langhe Nebbiolo:
    De Langhe Nebbiolo heeft een robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.