108,95
Hoe smaken de 6 wijnen van het wijnhuis Vincenzo Bossotti?
Lange Arneis:
De kleur is helder, bleekgeel. De geur is aromatisch, fris maar ook ietsje rijp. In de smaak komen zachte fruitaroma’s van peer en rijpe appel naar voren, maar ook wat venkelkruid. Frisse maar prettige zuren blijven lang hangen. In de afdronk komt een klein, zacht bittertje naar voren die de wijn wat stevigheid geeft.
Terre Alfieri Arneis:
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.
Rifletti:
Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.
Barbera d’Asti Superiore:
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.
Cisterna d’Asti (Croatina):
Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma’s van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.De smaak bevat veel rijp fruit en wordt ondersteund door een krachtige structuur van frisse zuren en rijpe tannine en een klein bittertje, die juist kenmerkend is voor de druivensoort. De afdronk is harmonieus en zeer plezierig. Deze wijn komt goed tot zijn recht na een aantal jaren flesrijping.
Langhe Nebbiolo:
De Langhe Nebbiolo heeft een robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.