Dit zijn de wijnen voor bij de Barbecue!
Het zonnetje schijnt, de temperaturen die stijgen en dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van heerlijke barbecues met vrienden en familie. Wat is beter dan de juiste wijnen te combineren met je favoriete gegrilde lekkernijen? Speciaal voor deze momenten hebben wij een wijnbox samengesteld met zes fantastische wijnen die perfect passen bij de zomerse sfeer en de smaken van de barbecue.
Een sprankelend begin van de barbecue
Terwijl de barbecue aan het opwarmen is geniet jij vast van een heerlijke en elegante mousserende wijn uit de betoverende Loire-vallei in Frankrijk. Aan de glooiende hellingen langs de oevers van de Loire vinden we het wijnhuis Domaine de Cray. Zij produceren een Crémant de Loire van de druiven Chenin Blanc, Pinot Noir & Chardonnay. De wijn heeft een fijne levendige mousse met verfrissende citrusaroma’s en is daarom de perfecte start van de BBQ.
Een avontuurlijke reis langs smaken
Vanuit Portugal maken we een avontuurlijke reis langs exotische smaken. De witte wijn van Quinta do Paral uit Alentejo is een blend van Vermentino, Viognier en het Portugese druivenras Antão Vaz. Bij Quinta do Paral gebruiken ze druiven van wijnstokken die al zo’n ± 40 jaar oud zijn. Hierdoor heeft de wijn een mooie romige body en in de smaken vinden we een harmonieus samenspel van tropisch fruit, zachte bloemige tonen en een verfrissende zuurgraad. Deze wijn is perfect te combineren met verse/gegrilde vis en zomerse salades.
De Zuid-Afrikaanse Braai: meer dan alleen barbecueën
De Zuid-Afrikaanse braai is een traditionele manier van barbecueën die diepgeworteld is in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Het gaat veel verder dan alleen het bereiden van eten op houtskool of hout. Het is vooral een sociale gebeurtenis waar familie en vrienden samenkomen om te genieten van heerlijk eten, elkaars gezelschap en het delen van goede gesprekken. Om de smaken van de barbecue/braai aan te vullen hebben wij gekozen voor de Bianco di Stellenbosch van het wijnhuis IDIOM. Deze wijn laat het beste uit twee werelden samenkomen. De Italiaanse familie Bottega combineert het Zuid-Afrikaanse terroir met de Italiaanse druiven en wijnbouwtechnieken. Hierdoor combineren de verfrissende eigenschappen van de Pinot Grigio mooi met zijn medium-body waardoor deze perfect aansluit bij de antipasti maar ook bij de verfijnde grill smaken.
Wat is een zomer zonder Provence rosé?
Natuurlijk is een zomerse barbecue niet compleet zonder een verfijnde Provence rosé. De roséwijnen uit de Franse Provence staan bekend om de zachte lichtroze kleur en elegante aroma’s van rood fruit. Bij het familie wijnhuis Domaine de la Sanglière maken ze sinds de jaren ’80 wijn en begrijpen ze als geen ander hoe ze wijnen maken die de omgeving perfect weerspiegelen. Deze Provence rosé is een blend van Grenache en Cinsault en is een uitstekende keuze bij lichte voorgerechten, gegrilde groenten en gegrilde kip.
Grill & Chill met Domaine Saint Amant
Wij horen jullie al denken, bij vlees van de barbecue schenken we toch ook een rode wijn? Absoluut! En wij raden de Rhône blend van Domaine Saint Amant aan! Net nieuw in ons portfolio maar deze blend van Grenache en Syrah mag zeker niet ontbreken in deze selectie. Domaine Saint Amant is gelegen in het hart van de appellatie Beaumes de Venise op 600 meter hoogte. De zijdezachte textuur van de wijn in combinatie met de rijpe bessenaroma’s en een vleugje kruidigheid is een uitstekende keuze bij gegrilde kruidige vleesgerechten. Maar probeer deze wijn ook eens met pure chocolade!
Zorg dat je deze niet “mist”!
Voor de laatste wijntip voor bij de barbecue zijn we aangekomen in de Piemonte, waar we op bezoek bij de famillie Bossotti. Vincenzo Bossotti is begonnen als grafisch vormgever maar heeft uiteindelijk zijn artistieke talenten toegepast op de wijn. Dat is ook terug te zien op zijn etiketten. Voor bij de barbecue hebben wij gekozen voor een mooie complexe en krachtige wijn namelijk de Langhe Nebbiolo. De Nebbiolo is een laat rijpend ras en wordt vaak in oktober geoogst waardoor de druiven in de ochtendnevel en mist komen te hangen. Nebbia is het Italiaanse woord voor mist en daar dankt de druif dan ook zijn naam aan. De Nebbiolo heeft een elegante structuur, tonen van rood en zwart fruit, zachte aardse nuances en een fijne tannine structuur. Daardoor is dit de perfecte partner voor gegrild lamsvlees, sappige steaks en hartige barbecuegerechten.
Laat de zomerse barbecue vibes losbarsten!
Met deze zorgvuldig samengestelde wijnbox vol heerlijke wijnen waaronder de sprankelende Crémant de Loire, een avontuurlijke blend uit Portugal, een verfijnde Provence rosé, beleving vanuit Zuid-Afrika, elegantie vanuit de Rhône en de complexe Nebbiolo zet je een waanzinnige barbecue neer. Bestel je wijnbox hier en geniet van een heerlijke zomer vol smaakvolle momenten!
Ben je op zoek naar andere wijnen? Geen zorgen! Ons uitgebreide assortiment heeft voor elk wat wils om jouw barbecue compleet te maken. Ontdek hier ons volledige aanbod en kies een wijn die perfect past bij jouw smaakvoorkeuren.